Den første WeWork lokation i Danmark er på over 7.500 kvm og åbner i Kødbyen i København i midten af 2020.

WeWork, en markedsledende udbyder af fleksible kontorpladser, annoncerer i dag sin udvidelse til Danmark. I midten af 2020 åbner den første WeWork på adressen Skelbækgade 2-4 i Kødbyen, hvor de omkring 7.500 kvm vil stå til rådighed for fremtidige medlemmer.

WeWorks entre på det danske marked er faciliteret af Invest in Denmark og Copenhagen Capacity. Mikkel Hagen Hess, der er Director, North America, hos Invest in Denmark udtaler: “At WeWork åbner i København betyder, at danske virksomheder og iværksættere i højere grad bliver forbundet med mulige globale forretningsforbindelser, og at tilgængeligheden for fleksible og topmoderne kontorpladser stiger. Den danske økonomi og forretningsverden er allerede kendt for sit internationale mind-set og sunde work-life balance, og med WeWorks globale rækkevidde og fremtidsvisioner vil netop disse vigtige kærneområder i dansk økonomi være styrket og vores konkurrenceevne være endnu skarpere.”

Wybo Wijnbergen, General Manager hos WeWork i Nordeuropa, udtaler: “Jeg er begejstret over at kunne byde danske iværksættere og virksomheder velkommen til vores globale netværk. Danmark og København er et perfekt sted for videreudvikling af nye start-ups samt innovative etablerede virksomheder. Som et centralt og pulserende område leverer Kødbyen et inspirerende miljø for vores fremtidige medlemmer, hvor de kan arbejde og netværke, og vi ser frem til at bidrage til udviklingen i området. Med vores første lokation i København stræber vi efter at forbinde danske virksomheder med nye forretningsforbindelser, kollegaer og ligesindede fra hele verden og lette markedsadgangen for virksomheder i og fra Danmark.”

Et globalt netværk med et dansk præg.
I København tilbyder WeWork fleksible workspace-løsninger lige fra et enkelt skrivebord til specialdesignede private kontorer, korridorer og etager tilpasset til de enkelte virksomheders behov. Et lokalt team er altid til stede og klar til at skabe relationer mellem medlemmer og stå for arrangementer og services, som tjener fællesskabets interesse og specifikke præferencer med alt fra fintech workshops til bæredygtighedsinitiativer eller meditationssessioner. Selvom WeWork arbejder på et globalt plan, er fokus i Kødbyen at tilpasse de forskellige løsninger til de danske medlemmers behov ved blandt andet at samarbejder med lokale føde- og drikkevareudbydere, NGO-initiativer og designerer. Yderligere vil 20 % af boligindretningen være målrettet efter bygningens udseende og lokal stil. Globalt samarbejder WeWork med chefarkitekt Bjarke Ingels for at skabe ny arkitektur, ejendomshandel, teknologi og designløsninger hos WeWork.

WeWorks nye adresse på Skelbækgade på Vesterbro i København forvaltes af danske Fokus Asset Management, der er er specialiseret i ejendomsinvestering og forvaltning på vegne af først og fremmest institutionelle investorer. Administrerende direktør og partner hos Fokus Asset Management, Tonny Nielsen, siger: “Vi er overbevist om, at denne aftale repræsenterer en stærk investering, der skaber værdi og lavere risiko for vores investorer. Vi glæder os til at samarbejde med WeWork og opleve den positive udvikling, projektet kommer til at skabe for ejendommen og nærmiljøet.”

Et fysisk netværk designet til at bringe folk sammen.
Udover den fysiske forbindelse mellem iværksættere og virksomheder, der får base i samme bygning, tilbyder WeWork digitale værktøjer til at forbinde medlemmerne. Med en intern app kan medlemmer reservere arbejdsområder og konferencerum hvor som helst i verden, besvare invitationer til events eller skabe forbindelser med personer i samme bygning, by eller rundt omkring i verden.

Mens størstedelen af medlemmerne består af start-ups og scale-ups, er 40 % af WeWorks medlemmer større etablerede virksomheder med over 500 ansatte. I en nylig undersøgelse foretaget af analysebureauet HR&A Advisors udtalte 80 % af disse medlemmer, at WeWork har hjulpet dem med at tiltrække og fastholde talenter. Medlemsvirksomheder bekræftede også, at de arbejder mere produktivt hos WeWork.

WeWork har også arbejdet tæt sammen med CBRE og DLA Piper.

Den 3. juni åbner den første nordiske lokation i den ikoniske Urban Escape-bygning i Stockholm.

.