Som vi alle ved, så danner Rådhuset rammerne for Københavns politiske liv, men den har så meget mere end bare dét! Der gemmer sig en gammel tid fra borgernes slot, smukt dekoreret, rigt på historie og seværdigheder og ej at forglemme: Den smukke Rådhave.

Når du træder ind i den lille have, som gemmer sig inde bag rådhusets mørke mure, vil du opleve en lille oase midt i byen med træer, blomster og springvand. Et dejligt stille og roligt anlæg tæt på Tivoli, Rådhuspladsen og Strøget. Du er pludselig minutter væk fra mennesker, biler og travlhed og kan sætte dig ned og lige nyde roen, omgivet af de store mørke murer, mens lyden fra springvandet giver ro i sindet.

Der skrives på København Kommunes hjemmesiden: Rådhushaven hed oprindelig Rådhusgården – eller den ydre gård i modsætning til Rådhushallen, den indre gård. Det oprindelige haveanlæg lå ud til H. C. Andersens Boulevard (da det hed Vestre Boulevard). Haven var omgivet af en flot mur med redskabspavilloner, espaliers på gangene og mange bænke. Haveanlægget var et meget populært udflugtsmål, hvor familier kom med deres børn og fodrede duerne og legede. I 1954 byggede man den nye Langebro. I den forbindelse blev haven afviklet for at gøre boulevarden bredere. De mange flotte blomster i bedet langs Rådhuset, gør det ud for den gamle have. På rådhuset kalder vi blomsterbedet havens dårlige samvittighed.

I 2005 førte man i anledning af Rådhusets 100-års jubilæum Rådhusgården tilbage til dens oprindelige udseende. Haven er åben alle årets dage. Adgang fra sideporten dog kun fra maj til oktober. Enkelte lukkedage kan forekomme.

Dit Vesterbro nød en kop kaffe i den lille have og fik derfor taget disse billeder. Har du været forbi?