Danskerne har taget de nye el-løbehjul til sig i en sådan grad, at den svenske udbyder VOI nu kan meddele, at der er kørt mere end 1 million ture på deres el-løbehjul.

Der har siden introduktionen af el-løbehjul været en voldsom debat om, hvorvidt de hører til i de danske byer. Men de tørre tal viser, at danskerne i den grad har taget den nye transportform til sig. Faktisk i en sådan grad, at VOI i her til morgen kan meddele, at der nu er kørt over 1 million ture med deres el-løbehjul i Danmark. I gennemsnit er der kørt næsten 4400 ture om dagen med et VOI-løbehjul, siden de kom på gaden.

VOIs data viser, at turene er blevet kortere i løbet af den tid, el-løbehjulene har været i Danmark. I februar varede en tur i gennemsnit 16.66 minutter, mens den i september kun varede 12.14 minutter.

Minutterne på løbehjulene bliver dog til mange kilometer. Faktisk har danskerne kørt hele 3,7 millioner kilometer siden 17. januar – det svarer til 92 gange rundt om jorden.

Nogen kører dog mere end andre – den bruger, der har kørt flest ture, har anvendt et VOI-løbehjul hele 436 gange – det er næsten to ture om dagen.

VOI og data: VOI bruger data fra GPS til at registrere, hvor løbehjulene befinder sig. Dette sker for at kunne lokalisere løbehjulene og for at kunne bruge geotracking, så det ikke er muligt at anvende dem på fx gågader eller parkere i zoner, hvor det ikke er tilladt. Derudover kan VOI trække data, der viser antallet af ture foretaget af en bruger eller hvor ofte, de anvender et VOI el-løbehjul. Disse data er anonymiserede og kan ikke tilbageføres til enkeltpersoner.