Socialudvalget har nu besluttet, hvilke julearrangementer for social udsatte, der skal modtage økonomisk støtte i år.

December måned og julehøjtiden nærmer sig, men for mange er december og julen lig med ensomhed og ekstra udsathed. Julestøtten, som Socialforvaltningen uddeler hvert år, støtter julearrangementer, hvis formål det er at skabe fællesskab, julehygge og netværk for de socialt udsatte både i løbet af december og i høj grad også på selve juleaften.

”Julestøtten er vigtig for at kunne tilbyde Københavns mest udsatte ekstra støtte og omsorg i december. Modtagerne af støtten udbyder mange arrangementer med muligheder for at blive en del af et varmt og kærligt julefællesskab, og det er jeg glad for, at vi kan være med til at understøtte ved at uddele julestøtten,” fortæller socialborgmester Mia Nyegaard (R).

Blandt årets modtagere af julestøtten kan nævnes Frelsens Hær (25.000 kr.), AskovFondens Socialpsykiatri (17.500 kr.), varmestuen Fedtekælderen (12.000 kr.) og Kofoeds Skole (44.000 kr.).

I år har Socialudvalget uddelt i alt 365.000 kr. Der er modtaget 45 ansøgninger, hvoraf 15 af dem er til arrangementer, der finder sted juleaften.

I fordelingen af julestøtten er der bl.a. lagt vægt på, at midlerne går til julemiddag, juletræ og lign. og ikke til aflønninger af personale, ligesom arrangementer, der gavner flest muligt, og arrangementer der finder sted juleaften, er blevet prioriteret.

Se en komplet liste over modtagere af julestøtten 2019 her.