Lene Pia Madsen skal gøre Nordisk Film-biograferne Dagmar og Imperial endnu mere relevante for hovedstadens kulturpublikum og filmelskere.

To af Nordisk Films mest ikoniske biografer – Dagmar og Imperial – har fået ny biografchef i skikkelse af Lene Pia Madsen, som er en markant profil i det københavnske kulturliv. Hun får til opgave at positionere biograferne i forhold til hovedstadens kulturelt orienterede biografgæster.

Lene Pia Madsen har mangeårig erfaring med ledelse og udvikling fra blandt andet Cinemateket, Sandrew Metronome Filmdistribution, Det Danske Filminstitut og filmfestivalen CPH:DOX. Hun har stået bag en række kulturbegivenheder som den årlige open air-filmvisning i Konges Have samt publikumsmagneterne ‘Friday Late Night’ og ‘Soirée Filles’ i Cinemateket, ligesom hun sammen med Henrik Vibskov og Brødrene Dessner fra The National fik kunstdelen af Refshaleøens store festival HAVEN på landkortet.

“Vi er meget glade for, at Lene Pia Madsen har sagt ja til at komme med ombord. Hun har solid erfaring, stærke idéer og masser af udviklingskraft. Jeg er overbevist om, at hun vil kunne styrke Dagmars og Imperials profiler og sikre den bedst mulige afvikling af unikke events i tæt samarbejde med resten af organisationen i Nordisk Film Biografer,” siger Louise Møller, der er områdechef i Nordisk Film Biografer.

Lene Pia Madsen er allerede tiltrådt i stillingen som biografchef for Nordisk Film Biografer Imperial og Nordisk Film Biografer Dagmar: “For mig er Imperial og Dagmar to af Københavns allerfineste kulturinstitutioner. Imperial som københavnernes store premierebiograf med teknik og udstyr, der kan gøre selv den største nørd lykkelig. Og Dagmar, Carl Th. Dreyers historiske biograf, med sine smukke Art deco-detaljer og en fantastisk historie helt tilbage til slutningen af trediverne. At være med til at gøre disse to ikoniske biografer endnu mere relevante for et kræsent, nutidigt publikum er et kæmpe privilegium,” siger Lene Pia Madsen.