Når det danske Herrelandshold i fodbold spiller kampe ved EURO2020 til sommer, er det den traditionsfyldte Rådhuspladsen, der skal samle danskerne i fællesskab om EM på storskærm.

Rådhuspladsen har i flere år stået for at fejre danmarkshistoriens største sportsudøvere, når de er vendt hjem fra det store udland med medaljer om halsen.

Rådhuspladsen – FOTO DBU

Til sommer byder den traditionsbundne plads endnu en gang på rød-hvid-folkefest, når Herrelandsholdets EM-kampe vises på storskærm foran Københavns Rådhus. Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune glæder sig til at invitere danskerne til at opleve EM på hjemmebane i fællesskab:

“Det er fantastisk, at Rådhuspladsen også bliver en del af fodboldfesten næste sommer. Vi glæder os meget til at byde store som små fans og alle københavnere velkommen på Rådhuspladsen til en rød-hvid folkefest, når Danmark spiller EM på hjemmebane i København,” siger overborgmester Frank Jensen.

Storskærmene tændes på Rådhuspladsen de dage, hvor Herrelandsholdet spiller EM-kampe under slutrunden. Ulrich Ammundsen, der er Hos City Manager i EURO2020 Copenhagen, har knoklet for at sikre den bedst mulige plads i København:

“Vi har jo arbejdet med det her projekt i tre år efterhånden, og målet med storskærmsvisningen har hele tiden været, at sikre en central plads, der kan samle mange mennesker om de danske kampe. Det er dét, som fodbold og den her EM-slutrunde kan – samle folk om den fælles interesse,” siger Ulrich Ammundsen.

Anders Hagen, der er fankoordinator for det danske Herrelandshold i DBU, glæder sig over, at de danske fans, der ikke har haft mulighed for at købe billet til kampene i Parken, får et fælles tilholdssted at se de danske kampe:

“Vi ved fra Herrelandsholdets fans, at de har store ønsker om et sted, hvor de kan samles om at se fodbold. Det er en del af det at være fan af et hold – at kunne opleve kampene sammen med dine venner og familie og dele de gode øjeblikke,” siger Anders Hagen.

Storskærmsvisningen på Rådhuspladsen er en del af det samlede projekt for EURO2020 i København, der også tæller en Football Village på Ofelia Plads. Her kan du opleve samtlige kampe under sommerens EM.

EURO2020 afholdes i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande. Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni, finalen spilles i London den 12. juli og i Danmark spilles fire kampe. Bag det danske værtskab står et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. Læs mere på www.copenhageneuro2020.dk.