Torsdag d. 28. maj 2020 afholdes der Royal Run i den grønlandske hovedstad Nuuk, og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen løber med. Dette løb kickstarter Royal Run 2020.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Kronprinsen tager til Grønland for at kickstarte Royal Run 2020 i Nuuk. Royal Run i Grønland finder sted fire dage før Royal Run på dansk grund, nemlig d. 28. maj.

I Nuuk ser man frem til at få Royal Run til byen: “Rigsfælleskabets største løbearrangement, Royal Run, kommer til Grønland. Jeg glæder mig til at se den største menneskesamling i Grønland – det bliver helt vildt. Jeg håber, det kan være med til at skabe endnu større interesse for at løbe og blive mere aktiv i hverdagen,” siger løbsarrangør Kim Godtfredsen.

Den begejstring deles i høj grad på rådhuset: “Vi er meget glade for at kunne være værter for Royal Run, hvor vi kan være med til at slå et slag for folkesundheden. Nuuk har tidligere været vært for internationale events, der samler kultur- og idrætslivet. Sammen med Kronprinsen får kommunens borgere mulighed for at bevæge sig i fællesskab i Nuuks smukke naturomgivelser. Vi glæder os til at vise vores by frem,” siger Charlotte Ludvigsen, borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq.

Fællesskabsfest for alle.
For de danske arrangører er der stor glæde over at inkludere Grønland i Royal Run-fællesskabet: “Royal Run i Nuuk bliver ikke alene en storslået oplevelse for alle medvirkende, det er også en drømmedestination i Royal Run-sammenhæng. Royal Run er fællesskabets fest, og i Nuuk får vi muligheden for at fejre Rigsfællesskabet sammen med Kronprinsen og det grønlandske folk. Lige som på Færøerne i forbindelse med Royal Run 2019 bliver det utvivlsomt et ganske særligt startskud forud for Royal Run på dansk jord i pinsen,” lyder det fra Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik, på vegne af Idrætsvisionen Bevæg dig for livet, der står bag Royal Run.

Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på distancerne, og der er særlige miles for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Og det er helt bevidst, fortæller Jakob Larsen:

“Royal Run er for alle – om man er fysisk udfordret, erfaren løber, eller om man blot vil gå distancen. Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere folk i alle aldre uanset alder, kondital og målsætning til at være med i denne begivenhed.”

Find mere information og tilmeld dig allerede nu på: www.royalrun.dk

Aktuelle tilmeldingstal:
København/Frederiksberg: 28.964
Sønderjylland: 19.056
Aalborg: 13.266
Odense: 6.286
Bornholm: 332
I alt 67.904 er tilmeldt Royal Run 2020

Fakta Royal Run Grønland
Torsdag d. 28. maj 2020 fra kl. 17.00
Royal Run afvikles i Nuuk
Distancerne er One mile, 5 km og 10 km
Man kan vælge at gå eller løbe på alle distancer
Kronprinsen løber med på 10 km-distancen
Kapaciteten er 4.000 deltagere
Tilmelding er åbnet d. 15. januar

Fakta om Royal Run.
Royal Run 2020 afholdes i Danmark d. 1. juni 2020
Royal Run 2020 kickstartes i Nuuk, Grønland, d. 28. maj 2020.

I Danmark afholdes Royal Run 2020 i Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.

De lokale arrangører er Sport Event Syd, Aalborg Atletik og Motion, OGF og Sparta. I Grønland er det Kim Godtfredsen.

På Bornholm bliver der Royal Run uden kongelig deltagelse. Arrangørerne er DGI Bornholm og Viking Atletik.

I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019.
Royal Run 2019 blev afholdt d. 1. juni på Færøerne og 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg samt på Bornholm uden kongelig deltagelse.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Mere information: www.royalrun.dk