Kan du lide at forkæle dine smagsløg? Så må du ikke snyde dig selv for et besøg på Danish Coffee Festival 2020.

Sidste weekend i februar bliver Markentenderiet i Valby igen omdannet til et himmerige for kaffeelskere med både bønner, baristaer og bornholmsk mad i verdensklasse.

Foto: Danish Coffee Festival

Jagten på den ekstraordinært gode kaffeoplevelse får flere danskere til at købe bønner fra den fineste hylde. Danskerne slubrede mere end fire milliarder kopper kaffe i sig i 2019, og specialkaffe har skubbet kapsler, instant coffee og billig supermarkedskaffe ud af mange hjem.

Hos Specialty Coffee Association Danmark viser den stigende interesse sig også på den årlige kaffefestival, som igen i år har vokseværk. Flere end 20 udstillere har meldt deres ankomst med bønner og udstyr, og alle kaffeinteresserede kan opleve kaffemagikerne folde sig ud.

”Efter rekordstort besøg til Danish Coffee Festival 2019 har vi videreudviklet festivalen. Vi har i år et nyt læringsområde, flere events for gæsterne og flere udstillere. Vi glæder os helt vildt til at vise alle gæsterne, hvad Danmark og udlandet kan byde på af god kaffe,” siger Christian Juul Andersen, der er formand for Specialty Coffee Association (SCA) i Danmark.

Mød mestrene.
SCA er en nonprofit-organisationen, som har til formål at udbrede kendskabet til god kaffe og sikre kvalitetsuddannelser inden for branchen. Desuden afholder SCA både nationale mesterskaber og VM inden for både ristning, brygning og smagning af kaffe.
Til Danish Coffee Festival 2020 kan du blive tilskuer til de danske mesterskaber i brygning og smagning. Der er tre kategorier: ”cupping”, ”barista”, og ”brewers cup”, og blandt deltagerne er flere tidligere Danmarks- og verdensmestre. I det hele taget er festivalen stedet, hvor du kan møde baristaer, ristenørder og eksperter inden for udstyr. Omdrejningspunktet for det hele er selvfølgelig gode bønner, brygget til perfektion, og du kan smage nogle af verdens bedste kaffer.

Nye bæredygtige tiltag.
I år vil publikum også mærke den stigende bevidsthed om bæredygtighed på Danish Coffee Festival. Alle engangskrus er droppet til fordel for 3.500 keramiske kopper, der kan vaskes og bruges igen. Også de kaffer, risterierne byder på smagsprøver på, er i stigende grad handlet efter aftaler, der sikrer ordentlige forhold for farmerne. Og så indsamles der kaffegrums til genbrug under festivalen. Det får nyt liv i så forskellige former som mel, olie, barer og sågar et kaffebjerg.

”Bæredygtighed er ved at vinde frem. Det er blevet et mere end blot et spørgsmål om økologi. Vi er jo dybest set alle interesserede i at udbrede den gode smag af ordentlig kaffe. Derfor er det interessant, at branchen også er begyndt at fokusere på forholdene for farmerne. Mere ansvarlige aftaler som direct trade breder sig,” siger Fritz Storm, som er international kafferådgiver og tidligere baristaverdensmester.

Fritz Storm peger på, at god kaffe og bæredygtighed også kan mærkes i efterspørgslen fra erhvervskunderne i hans eget firma, Coffee by Storm. Her er det tydeligt, at virksomhederne er begyndt at bruge god kaffe til at tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere. ”For de virksomheder, der gerne vil have fat i de kloge, unge, dygtige medarbejdere, er det et must at servere ordentlig kaffe. De vil ikke længere lade sig nøje med en god kantine og en fitness-ordning – nu skal der også serveres god kaffe.”

Også maden er i topklasse.
Får du brug for en pause fra de mange sublime kaffer på Danish Coffee Festival, bør du unde dig selv lidt lækkert fra årets kulinariske partner. Restaurant Kadeau at Home disker op med morgen-mad, frokost og aftensmad med Michelin-stjernedrys, et bornholmsk tvist og til favorable priser.

Kigger du forbi Marketenderiet fredag og lørdag aften kan du se frem til at hygge dig i baren. Her kan du netværke med konkurrencedeltagere og udstillere, mens du nyder spændende vin og øl.

Alt i alt er der lagt op til tre forrygende kaffedage i Valby, hvor du – som altid – bliver budt på al den kaffe, du kan drikke, serveret af Danmarks dygtigste baristaer.

5 nye tiltag ved Danish Coffee Festival 2020
1. Læringsområde med cuppings, lærerige events og små talks
2. Det bedste lineup nogensinde på dansk grund i brewers cup og barista
3. Bedre livedækning af mesterskaberne
4. Ingen papkrus, alt serveres i porcelæn
5. Kaffegrums opsamles og genbruges til mel, olie og et bjerg af kaffe på Djursland

Praktisk info.
Hvornår: Fredag 28. februar kl. 10-21, lørdag 29. februar kl. 10-22, søndag 1. marts kl. 10-19. Hvor: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, 2500 København. Pris: 78 kr. (inkl. gebyr) for adgang enten formiddag kl. 10.00-14.00 eller eftermiddag fra kl. 14.00. Børnebilletter til reduceret pris.

Billetter: Købes online på scadenmark.coffee eller via universe.com
Vær opmærksom på, at udstillerne lukker for servering af kaffe efter kl. 18.00.
Fredag og lørdag omdannes serveringsområdet til hyggelig bar.

Udstillere.
DaVinci Gourmet, Everpure, Holm-S, Oatly, Spinchy x Yellow Bird Coffee, Coffee Collective, Espressospecialisten, Peter Larsen Kaffe, Faema, Coffee by Storm, Roast Coffee, Coffeemind, Kontra Coffee, Appelgren Jordt Coffee, Andersen og Mailliard, La Cabra, Nordhavn Coffee Roasters, Koppi, Lagkagehuset, Prolog, Espressobar, Arla Unika, Kadeau at Home (food partner)
– og flere føjes til løbende. Følg med på SCA Denmarks facebookside.

* Følg med på Facebook for at få de præcise tidspunkter

Del på sociale medier