Kom ind og få en snak om verdens tilstand; del din viden, få nye indsigter, lad os tale om sandsynligheder og muligheder. Således står der på skiltet til kælderbutikslokalet på, hvor Office of Emergency(OoE) opstår til foråret 2020.

Der skrives i pressemeddelsen: Vi skal have gang i en rolig samtale om det umulige. Office of Emergency er midlertidigt kontor for helt almindeligt nysgerrige og bekymrede borgere; for dem, der ligesom dem, reagerer på den undtagelsestilstand vi står overfor, ifølge FN’s seneste IPCC rapport.

Vi står foran en mulig klimakatastrofe og den sjette masseudryddelse. Vi er i en tid hvor videnskaben præsenterer dystre prognoser, samtidig med at nye tiltag pibler frem i sprækkerne. Fremtiden byder sandsynligvis på gennemgribende ændringer i vores levevis og bevidsthed, hvis vi skal nå at rette op på dette.

Hvad kan vi gøre for ikke at blive apatiske i denne foruroligende situation, hvordan motiverer vi handlekraft i dette mulige dystopiske scenarie?

Jeg oplever at møde, samtale og erkendelse er pt. et af de vigtigste redskaber mod frustration og apati, derfor har jeg udformet et dialog- og samtænknings-kunstprojekt, som bidrag til den vigtige bølge af bevidstheds-ændring, der er begyndte at rulle.

OoE opstod som kunstnerisk modgift til en apatisk tendens i samtiden, hvor erkendelse af omstændighederne og derefter konsekvenserne af at stå op for sin overbevisning, virker uoverskuelige. OoE er et aktivistisk kunstprojekt, som handler om at åbne samtalen om tingenes faktiske tilstand, ikke som en dramatik, men som den daglige omstændighed vi lever under i 2020.

Projektet er udviklet som en ny form for platform, der henvender sig til almene borgere på den ene side og kunstsektoren på den anden side.

Der lægges vægt på tre ting: at opbygge mellemmenneskelige møder; at skabe rum for samtale om realiteter og videnskab; samt lokalt og internationalt opstarte en platform for research, dialog og udvikling af sanselige, bio-holdbare omtænknings-modeller for kunstsektoren.

Praktisk info.
Kontoret holder åbning lørdag d. 29.2.2020 kl. 13-17.00.
Kontoret vil fast være åbent tirsdag og torsdag kl. 14-17.00, fredag kl. 14-18.00.

I dette tidsrum vil det være muligt at gå ind fra gaden, blive inviteret på en kop kaffe og en snak om virkelighed, muligheder, fantasi og omstændigheder.

På kontoret vil der være forskellige sanse og kunstoplevelser, man kan f.eks. låne et alternativt Survival Kit skabt af kunstnerne Elena Lundquist Ortíz og Sara Arenfeldt Kragh, eller modtage og viderebringe en budstikke, afsendt af Kunstnerne fra Skup Palet i Göteborg.

I løbet af foråret åbner kontoret en radio kanal, med samtaleradio om ‘den lyserøde elefant’ og der vil være samtalesaloner om udvikling af sanselige, bio-holdbare omtænknings-modeller for kunstsektoren.

Hvordan kontoret ellers vil udvikle sig vil tiden vise, stedet følger de strømninger der opstår og udvikler sig organisk derfra.

OoE er skabt af billedkunstner Signe Vad som del af the Syndicate of Creatures(tSoC)

Kontakt: Tlf Signe Vad 20730567
Mail: kraesyndicate@gmail.com / signevad@gmail.com

Links:
www.ooe.zone
www.tsoc.zone
www.signevad.dk