En test af indretningen i metroens tog skal sikre, at pladsen i toget udnyttes godt – særligt i myldretiden. Testen er en del af metroens arbejde med at forebygge trængsel. Det oplyser Metroselskabet i en pressemeddelse.

I ugen efter påske vil passagererne på metrolinjerne M1 og M2 opleve en anderledes indretning i enkelte af metroens tog. Sædeopsætningen bliver nemlig ændret. I første omgang er det kun tre af togene, der skal teste den nye indretning. Hvis den ændrede opsætning giver mindre trængsel, vil de resterende tog gennemgå samme ændring.

”I Metroselskabet arbejder vi løbende med at forebygge trængsel i metroen, så vi sikrer en behagelig rejse for vores kunder samt tog, der kører til tiden. En af vores udfordringer er, at passagererne primært placerer sig foran dørene i stedet for at fordele sig jævnt i toget. Nu ændrer vi på sædeopstillingen for at teste, om vi kan skabe et bedre flow i toget”, siger direktør i Metroselskabet, Rebekka Nymark.

I de seneste uger har der på grund af Covid-19-krisen været meget få passagerer i metroen, og passagertallet er faldet med ca. 85 pct. i forhold til det normale niveau. Efter myndighedernes udmelding om en gradvis genåbning af samfundet vil passagertallet stige. Der er dog fortsat tydelige retningslinjer i forhold til f.eks. at holde afstand, rejse uden for myldretid og undgå at rejse, hvis man er syg. Kunderne vil i den periode opleve, at der vil være færre i togene, og at de kan blive bedt om at vente på næste tog eller at skulle vente i gadeplan, hvis der er for mange på stationen.

Yderligere information
Metroselskabets kommunikationsafdeling: presse@m.dk – telefon 72 42 49 01.