Ungdomskulturpuljen Snabslanten er gået sammen med Askovfondens KBH+ om ’Pitch, Please!’ – for spirende kulturprojekter i København. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Unge, der gerne vil have en økonomisk håndsrækning til at realisere deres kulturprojekter – som kunstudstillinger, flydende koncerter eller gadekunst – kan endnu nå det. Frem til fredag den 15. maj kl. 12 kan københavnske unge i alderen 13-30 år søge om penge fra ungdomskulturpuljen ’Snabslanten’ ved at indsende et to minutters videopitch af kulturprojektet eller ideen.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde sidder i juryen, der skal udvælge de vindende ideer. Hun glæder sig: ”Vi har til alle tider gavn af krøllede hjerner, skæve ideer og ungdommens til tider befriende vildskab. Derfor glæder jeg mig både til og over, at vi har mulighed for at hjælpe flere unge med at udleve deres kulturdrømme,” siger hun og uddyber: ”De gode ideer er også noget af det bedste, kultur- og fritidslivet kan. Jeg håber, mange unge vil bidrage, og jeg glæder mig til at se, hvilke indspark, der kommer.”

Med indsendelse af en to minutters videopitch af kulturprojektet eller den gode idé inden fredag den 15. maj kl. 12.00, kan man deltage i konkurrencen om hovedprisen på 10.000 kr. samt en publikumspris på 7.500 kr.

Snapslanten og Askovfonden udlover to priser for at understøtte Københavns spirende, alternative projektmagere, morgendagens kulturskabere og de nye kulturelle udtryk.

Snabslanten og KBH+ udvælger de bedste pitches, som herefter uploades til Facebook og Instagram. Herfra er det op til de deltagende københavnere at dele og indsamle likes. Den 22. maj kl. 12 stopper afstemningen til publikumsprisen. Både publikumsprisen og hovedprisen bliver offentliggjort af juryen samme dag den 22. maj kl. 17:00.

I juryen sidder kulturborgmester Franciska Roskilde og den elektroniske komponist og performer Lydmor samt tre unge fra Bevillingsudvalget.

FAKTA om Snapslanten.
Snabslanten er Københavns Kommunes kulturpulje til unge og drevet af unge.
Puljen kendetegnes ved at have en kort behandlingstid på kun 14 dage, og der kan ansøges året rundt.
Snabslanten er den direkte vej for unge københavnere til at skabe kultur og aktive fællesskaber. Det skal være let at udvikle og gennemføre alternative kulturprojekter i København.
Organisationen er placeret i DIT:KBH og består af en administration og et frivilligt bevillingsudvalg, der er med til at uddele og evaluere. Bevillingsudvalget består af 8-12 unge, der selv er en aktiv del af den københavnske kulturscene.
Snabslanten giver plads og rum til de idéer, der ikke passer ind alle steder, og får projekter til at ske, der ikke ellers kunne realiseres.

Links.
Facebookeventet ’Pitch, Please!’
Snabslantens hjemmeside
Snabslanten Facebook
Snabslanten Instagram
Askovfonden KBH+