Tirsdag den 26. maj kan du atter besøge Københavns Museum, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum, der igen slår dørene op. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Med Folketingets grønne lys kan vi nu genåbne Københavns Museum, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum. Det sker naturligvis under forhold, der følger myndighedernes retningslinjer. Det betyder blandt andet, at der er skruet op for rengøringen og ned for antallet af gæster.

Foto: Jesper Thode Larsen

”Nu får store dele af kulturlivet endelig lov at åbne igen, og det betyder også, at vi i Kultur- og Fritidsforvaltningen er klar til at byde velkommen på Københavns Museum, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum. Tre steder, jeg i al beskedenhed vil vove at påstå, er et besøg værd. Læg vejen forbi, det er oplagte steder at udforske københavnsk historie, kunst og kulturarv – sammen og hver for sig,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Som besøgende vil man møde afstandsmarkeringer og mulighed for håndvask og afspritning, ligesom værter står klar til at guide gæsterne igennem bygningerne.

”Vores gæsters sikkerhed kommer først, og vi er gået grundigt til værks for at sikre, at vi med ro i sindet kan åbne dørene til en spændende og frem for alt tryg oplevelse. Jeg tror, jeg taler på alle mine medarbejderes vegne, når jeg siger, at vi glæder os helt usigeligt til igen at byde velkommen indenfor fra på tirsdag,” siger Marius Hansteen, chef for Historie & Kunst i Københavns Kommune.

Københavns Museum, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum åbner dørene for besøgende på tirsdag den 26. maj 2020.

Fakta 

  • Besøgende anbefales at købe billet på forhånd via hjemmesiden. Har man ikke mulighed for at købe billet online, kan den købes i de fysiske billetsalg på stedet. Betaling i disse skal så vidt muligt foregå ved kontaktløs betaling eller mobilepay.
  • For at mindske risiko for smittespredning afvikles rundvisninger og øvrige arrangementer på museerne ikke på nuværende tidspunkt.
  • Københavns Museum: Den faste samling ’14.000 års københavnerhistorie fortalt i 14 nedslag’ vises i de nyrenoverede sale. Særudstillingen af Paul Fischer er forlænget til 29. november.
  • Nikolaj Kunsthal: Leonard Cohen-udstillingen ’A crack in everything’, der vises i samarbejde med Kunstforeningen Gl. Strand, er forlænget til 2. august.
  • Thorvaldsens Museum: Fejringen af Bertel Thorvaldsens 250 års fødselsdag, inkl. særudstillingen ’Ansigt til Ansigt: Thorvaldsen & Portrættet’, fortsætter.
  • Københavns Museum, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum er en del af Historie & Kunst under Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.