Nu kan vi endelig få et offentligt Danmark i balance til gavn for de ledige, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), efter at regeringen har tilladt offentligt ansatte i Østdanmark at møde fysisk på arbejde fra 15. juni. Det oplyses i en pressemeddelse Via ritzau.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Vesterbro

“Det er rigtig godt for de ledige, at regeringen forstod et kæmpemæssigt vink med en vognstang. Det manglede også bare, efter at en række fornuftige kommunalfolk har påpeget det uretfærdige i, at de offentligt ansatte i Østdanmark var blevet glemt i genåbningen. Det siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) oven på udmeldingen om, at de offentligt ansatte i Østdanmark igen kan møde fysisk på arbejde fra 15. juni

Medarbejderne på jobcentrene i København har siden 27. maj kunne arbejde digitalt hjemmefra, men det er ikke det samme som det fysiske møde, så nu bliver indsatsen for de ledige bedre, fastslår beskæftigelsesborgmesteren. ”Selv om man kan meget over virtuelle eller telefoniske møder, så er der også ting der går tabt. Det er for eksempel sværere at hjælpe borgere, der ikke er så digitale, når man ikke sidder sammen med dem. Det er mere kompliceret at have en samtale, hvis der er sprogproblemer, det er vanskeligere at skabe tillid for borgerne, og det er sværere for medarbejderne at sparre og dele viden med hinanden”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i København har længe haft planer for, hvordan en genåbning af jobcentrene kan foregå på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. ”Vi er selvfølgelig klar til de ledige, når de møder op igen. Håndspritten er indkøbt, vi holder afstand og alle medarbejdere skal nok passe på både dem selv og de ledige”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.