MENS VI VENTER PÅ GODOT er et vaskeægte mesterværk fra den irsk-franske forfatter Samuel Becketts hånd. Og lige nu, hvor hele verden har ventet på en vaccine i månedsvis, er den absurde farce om to småkriminelle vagabonders uendelige venten, aktuel som aldrig før. Skuespillerne Nicolas Bro, Mads Wille, Steen Stig Lommer og Kristoffer Helmuth er gået i skarp træning i prøvesalen, hvor teaterchef Maria Vinterberg selv står for iscenesættelsen.

Pressefoto: Teatret ved Sorte Hest

Det bliver ikke for sarte sjæle, når Teatret ved Sorte Hest nu kaster sig over et af vor tids helt store mesterværker. Samuel Becketts MENS VI VENTER PÅ GODOT får ny saft og kraft af dansk teaters svar på det vildeste rockband, når Nicolas Bro, Mads Wille, Steen Stig Lommer og Kristoffer Helmuth går på scenen i Maria Vinterbergs iscenesættelse med scenografi af Marianne Nilsson. Der er premiere den 4. september kl. 20.00.

Mens hele verden venter på vaccinen mod COVID-19, har Teatret ved Sorte Hest besluttet sig for også at vente på en mand ved navn Godot. Allerede inden den famøse flagermus baskede med vingerne i Kina, havde teaterchef Maria Vinterberg sat MENS VI VENTER PÅ GODOT på plakaten i København, og i mellemtiden har mesterværkets dna endnu engang bevist sin storhed. Nu hvor vi alle sammen har øvet os på at vente i månedsvis, er MENS VI VENTER PÅ GODOT om muligt mere aktuel end nogensinde før.

Teaterchef og iscenesætter Maria Vinterberg udtaler: ”Ligesom resten af verden så ved jeg godt, hvad det vil sige ‘at vente’ efter mange måneder med corona. I MENS VI VENTER PÅ GODOT møder vi netop nogle mennesker, hvis grundvilkår det er at vente, og det er fuldstændig absurd, at vi tilfældigvis er ramlet ind i den her situation. Men virkeligheden har det jo med at overgå fiktionen.”

Information vedr. corona.
Teatret ved Sorte Hest følger myndighedernes til enhver tid gældende krav og anbefalinger, så alle trygt kan vende tilbage til teatret i september. Skulle forestillingen mod forventning ikke kunne gennemføres pga. corona, vil publikum få mulighed for at bytte eller returnere allerede købte billetter.

Om MENS VI VENTER PÅ GODOT.
Nicolas Bro og Mads Wille spiller de to småkriminelle vagabonder, Estragon og Vladimir, som sidder på en uendelig landevej og venter på Godot. De ved egentlig ikke, hvem Godot er, eller hvorfor de venter på
ham, men en ting er sikkert: De er nødt til at blive, indtil han kommer. I ventetiden gør de, hvad de kan for at bevare værdigheden, mens de prøver støvler med og uden sok, udviser en mistænkelig interesse for hatte, propper sig med rådne gulerødder og overvejer den bedste måde at begå selvmord på, når der kun er ét sølle træ. Desuden prøver de at overgå hinanden i kendskab til Biblens evangelister, udsætter en stakkels dreng for tredjegradsforhør om Godots gøren og laden, sparker rundt med slaven Lucky (Kristoffer Helmuth) og søger job hos hans herre Pozzo (Steen Stig Lommer). Ellers sker der sådan set ingenting, og næste dag ligner den foregående til forveksling. Men hvem ved – måske kommer Godot i morgen?

MENS VI VENTER PÅ GODOT spiller på Teatret ved Sorte Hest 4. september – 10. oktober 2020. Læs mere på sortehest.com