I en tid hvor livemusik er svær at finde kan beboerne på byens plejehjem i denne uge glæde sig over tre dage fyldt med musik, dans og fadøl. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Københavns Kommune

130 koncerter over 3 dage. 39 locations. 25 bands fra ind- og udland. Fadølsanlæg, snacks og tændte lightere. Det lyder måske ikke som noget, der kan finde sted i år 2020 – året, der i den grad er og har været præget af corona og aflysninger i stor stil. Ikke mindst af festivaler. Men for de ca. 3.500 ældre, der bor på plejehjem i København, så er det netop det, de kan se frem til i denne uge, når årets musikfestival for plejehjemsbeboere og medarbejdere løber af stablen.

Under titlen ”Vi hylder beboere og personale på plejehjem i København” rykker en udvalgt skare af 25 unge kunstnere ud og sætter strøm til koncerttelte på hvert eneste plejehjem i København. Afhængigt af størrelsen på de enkelte plejehjem vil der være 2-6 koncerter per sted.

– Alt er anderledes i år – det har vi næsten alle sammen vænnet os til. Coronakrisen har jo blandt andet betydet, at alle store og små festivaler er blevet aflyst. Men det bliver vores ikke – vi har bare ændret formen. I år kommer koncerterne til at finde sted på hvert eneste plejehjem i hele kommunen, og det er slet ikke så dumt endda. Det vil betyde, at alle kan være med – ikke kun de friskeste, som orker transporten. Jeg glæder mig meget på deres vegne, for både beboere og medarbejdere på vores plejehjem har – om nogen – været påvirket under den corona-epidemi, der har gjort tilværelsen lidt mere isoleret for mange, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Fortjener en hyldest og en fest
Tidligere år har musikfestivalen været samlet i Bystævneparken. Men på grund af corona-epidemien er det ikke en mulighed. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen med borgmesteren i spidsen har dog ikke villet aflyse, for efter det seneste halve års mange restriktioner er det netop en festlig begivenhed som en musikfestival, der kan være med til at lyse lidt op ude hos beboere og medarbejdere, mener sundheds- og omsorgsborgmesteren. Derfor er musikfestival rykket ud på 39 plejehjem og tilrettelagt, så den kan afholdes inden for sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

– Der har ikke været mange muligheder for at give de ældre oplevelser ud over det sædvanlige gennem det sidste halve års tid, og det har krævet ekstra stor kreativitet og dedikation fra medarbejderne såvel som beboerne at holde fast i en hverdag med glæde og trivsel. Derfor er jeg stolt af, at vi nu kan give dem en helt særlig oplevelse og dermed hylde dem hver og én for den ekstraordinære tid, de har klaret så flot, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Festivalen skydes i gang tirsdag den 25. august med koncerter på flere af byens plejehjem, bl.a. på Plejecentret Kærbo, hvor sundheds- og omsorgsborgmesteren holder åbningstale.

Fakta

  • Hvor-hvornår-hvem: 25.-27. august, 39 locations; beboere og medarbejdere på alle plejehjem i Københavns Kommune, 25 bands i rotation, 130 koncerter
  • Hvert plejehjem i Københavns Kommune får mellem 2-6 koncerter alt efter størrelse.
  • Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling holder åbningstale på plejehjemmet Kærbo den 25. august kl. 10.45
  • Finalekoncert med Michael Carøe og Big Bandet live-streames den 27. august kl. 16.00 til beboere, medarbejdere, pårørende og alle andre, der er nysgerrige på at se med: http://video.kk.dk/live/63945964