Ungeforeningen Street Copenhagen og Meyers Madhus er gået sammen om at lave madundervisning for børn og unge, der skal give et praktisk perspektiv på klima og bæredygtighed, øge deres nysgerrighed overfor sæsonbaseret mad og ikke mindst gøre det sjovt og lærerigt at lave det. Det oplyses i en pressemeddelelse til Dit Vesterbro. 

Lørdag 19. september på Copenhagen Street Festival får medarbejderne på festivalen lov at opleve, hvad børnene og de unge har lært til den bæredygtige madundervisning. Det sker, når street-

Pressefoto

festivalen løber af stablen – i en mindre og sikker skala inden for Corona-retningslinjerne – med fokus på alt fra dans og basket til musik, poetry slam og paneldebatter.

“Aldrig før har der været så meget brug for bæredygtige initiativer og fokus på grønnere tiltag”, fortæller Elizabeth Saliba, formand i Street Copenhagen, der tror på, at den bedste investering er at investere i børn og unge. De er nemlig den næste generation, der skal stå til ansvar for konsekvenserne af klimaforandringerne. Derfor er de gået sammen med Meyers Madhus og har i fællesskab dannet en mulighed for børn og unge at lære om bæredygtig madlavning.

Fælles madlavning gør de unge nysgerrige
Copenhagen Street Festival finder sted på Enghavevej 80, hvor Game har hjemme normalt. Her er der hele dagen aktiviteter for børn og unge. Både Street Copenhagen og Meyers Madhus oplever, at de unge nyder at lære mere om, hvordan man svinger gryderne i køkkenet og får en række ingredienser til at blive en velsmagende middagsret: “Vi oplever at de unge har rigtig meget på hjerte og ønsker at komme frem med deres holdninger, for at gøre en forskel for andre unge og klimaet. De unge vokser med ansvaret og blomstrer, når de føler at de bliver hørt og set,” fortæller Elizabeth Saliba.

Samme oplevelse har Trine Ring Olesen, projektleder hos Meyers Madhus, der glæder sig til flere samarbejder med de unge i fremtiden: “Formålet med at lære børn at lave mad handler om mere end mad som næring. Det handler også om at præge børnenes viden, vaner og kritiske sans så tidligt som muligt. Og om at børnene får så megen viden som muligt i praksis, i stedet for kun at læse om det,” forklarer hun.

Fakta:
Copenhagen Street Festival
Lørdag 19. september kl. 10-21
Game, Enghavevej 80, 2450 København SV
Festivalen er arrangeret af:
Street Copenhagen
Idrætsprojektet
GAME Streetmekka København