Københavns Politi har tirsdag anholdt 13 personer for at have taget del i et slagsmål mellem to store grupper på Vesterbro i forbindelse med en fodboldkamp mellem F.C. København og Brøndby IF den 12. juli 2020. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

Tidligt tirsdag morgen slog Københavns Politi til på en række forskellige adresser i Hovedstadsområdet i en koordineret aktion. 13 personer blev anholdt i forlængelse af et masseslagsmål den 12. juli på Vesterbro i København, hvor to større grupperinger stødte sammen i forbindelse med en fodboldkamp mellem F.C. København og Brøndby IF.

“Det er fuldstændig uacceptabelt at bruge fodbold som en undskyldning for at slås. Dagens aktion er et tydeligt tegn til alle ’fodboldbøller’ om, at vi kommer efter dem,” siger politiinspektør Tommy Laursen, der er leder af Center for Borgertryghed i Københavns Politi. Han udelukker ikke, at der kan komme flere anholdelser i den kommende tid.

Den 12. juli spillede de to fodboldhold mod hinanden i Parken. Det foregik med et begrænset antal tilskuere på grund af Covid-19-restriktionerne. I stedet var en gruppe tilhængere af det ene hold draget til Vesterbro for at vise sin støtte ved at gå gennem bydelen. Senere slog de sig ned på en beværtning for at se kampen. Her dukkede tilhængere af det andet hold op, og de to grupper stødte sammen i et større slagsmål, som dog hurtigt blev stoppet af et større politiopbud.

De anholdte sigtes for grov forstyrrelse af den offentlige orden samt for i forening at have begået vold af særlig farlig karakter mod den samme forurettede fra den modsatte gruppering. De 13 anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør klokken 16.00.

Yderligere en person blev den 18. august anholdt i forbindelse med slagsmålet. Han blev først løsladt af Københavns Byret, men den afgørelse blev kæret og ændret i landsretten, så vedkommende nu sidder varetægtsfængslet.