En 28-årig kvinde er i dag blevet idømt to års fængsel og er blevet udvist for bestandig. Hun er den anden dømte i en sag om omfattende indsmugling og salg af kokain. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk
Kvinden er hustru til den hovedmistænkte i sagen, den såkaldte ’Operation Goldfinger’.
Københavns Byret har kendt hende skyldig i hæleri af særlig grov beskaffenhed for i en periode på halvandet år at have modtaget og forbrugt et beløb svarende til fem millioner kroner, som retten fandt stammede fra kriminelle aktiviteter. Kvinden, som er albansk statsborger, er desuden blevet udvist for bestandig.»Rettens dom i denne sag viser med al tydelighed, at man ikke kan leve et liv i luksus for penge, der stammer fra kriminelle handlinger, og slippe for straf. Jeg er meget tilfreds med dommen,« udtaler anklager Annika Jensen fra Særlig Efterforskning Øst.

Fredag den 18. september faldt første dom i sagen, da en 43-årig mand blev idømt fire års fængsel.

I alt 19 personer er fortsat tiltalt i den omfattende straffesag, der omhandler indsmugling og salg af ni ton kokain. 15 er tiltalt i hovedsagen, som skal for retten den 4. december og forventes afsluttet i september 2021, mens de resterende fire er tiltalt i særskilte sager med forbindelse til hovedsagen.

Sagen er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi i samarbejde med politiet i Sverige, Tyskland, Slovenien, Belgien, Holland, Albanien samt Europol og Eurojust.