Søndermarken er ikke bare en helt almindelig park. Nej, her er der tale om en smuk folkepark, hvor man kan nyde en tur anlagt med bakker , skovpartier og små seværdigheder i romantisk stil. Du vil opleve en skøn natur, vilde planter, summende af små insekter, fugle og mange skønne små sport, i det smukke ‘landskab’. 
Du kan bl.a. også følge Motionsruten, som er på 2,5 km, hvor interaktive lysarmaturer følger dig på din løbetur rundt i haven.  Er du bare til en hyggelig gåtur, så kan du f.eks. finde en norsk bjælkehytte, en kildegrotte og en mindehøj. Du kan selvfølgelig tage din picnickurv med dig eller måske læse en god bog på en af de mange bænke. Mulighederne mange. Der er ALTID et spot at finde.

Søndermarken har været åben for offentligheden siden 1852. Engang lagde de store plæner græs til både politiske forsamlinger og demonstrationer. I dag bruges plænerne til fx gratis filmoplevelser og skoleidrætsdage. I Søndermarken kan du også opleve Mindehøjen, som er rejst af udvandrede dansk-amerikanere, og cisternerne, som engang var vandbassiner, der sikrede københavnerne rent vand.

Dit Vesterbros fotograf, Anne Beth Witte, var forbi med kameraet og fik fanget disse stemningsbilleder. Der blev hilst på børn, der ivrigt samlede på kastanjer, mor og far med børnene på vej til Zoologisk Have, massevis af glade hunde, der nød legen med bolde, veninderne på fnisetur og dem som nød at dyrke udendørs yoga.

Læs mere om Søndermarken her. God fornøjelse.