Opholdsforbuddene i Kødbyen og dele af Nørrebroparken forlænges ikke. I stedet bliver der etableret advarselszoner i områderne, som politiet fortsat fører skærpet tilsyn med. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

Københavns Politi har besluttet ikke at opretholde opholdsforbudszonerne i byen. Fra torsdag den 22. oktober kl. 02.00, hvor opholdsforbuddet i Kødbyen udløber, vil området i stedet være en advarselszone. Også området ved Skateparken i Nørrebroparken (som de tidligere har betegnet som zone A) bliver nu advarselszone.

»Vi moniterer situationen tæt og kan se, at der – i takt med at temperaturerne er faldet – er færre mennesker ude i områderne. Derfor forlænger vi ikke opholdsforbuddene, men etablerer i stedet advarselszoner nogle af stederne,« siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes.

Advarselszoner er områder, som man frit kan færdes i, men hvor politiet er ekstra til stede. »Smittetallet er stadig højt, og derfor vil vi fortsat være markant til stede, ligesom vi vil holde ekstra øje med advarselszonerne. Ser vi igen en udvikling, som udgør en smittefare, er vi parate til at indføre midlertidige opholdsforbud igen,« siger politidirektøren.

»Det er fortsat vigtigt, at vi alle tager ansvar og holder afstand, undgår større forsamlinger, dropper festerne og går hjem, når byen lukker kl. 22, så vi begrænser risikoen for smittespredning,« siger Anne Tønnes.

Vejrskiftet gør også, at listen over advarselszoner justeres. Kongens Have, dele af Fælledparken, Islands Brygge, Dr. Louises Bro og området ved Sandkaj og Göteborg Plads udgår, så der nu er fire advarselszoner: Området ved Skateparken i Nørrebroparken, Kødbyen, Vestergade og en del af Gothersgade, hvor der ligger mange beværtninger.

Læs fakta om advarselszonerne her.