Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst, anholdt i går to mænd, der er mistænkt for medvirken til indsmugling og distribution af ca. 24 kg kokain og 47 kg hash. De menes at stå bag hvidvask og hæleri af et større kontantbeløb. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Torsdagens anholdelser udspringer af en længerevarende efterforskning i en narkotikasag, hvor der i forvejen er otte varetægtsfængslede personer, som bl.a. er sigtet for handel og distribution af mere end 160 kg kokain. Det er i forbindelse med efterforskningen af den økonomiske del af sagen, at politiet er kommet på sporet af de to nu anholdte mænd.

De to mænd, der er hhv. 41 og 46 år, mistænkes for – over en længere periode – at have varetaget narkotikanetværkets pengeindkrævning hos deres købere og faciliteret den efterfølgende transport og hvidvask af pengene.

»Udsigten til penge og store fortjenester er årsagen til, at organiserede kriminelle beskæftiger sig med narkotikahandel, og hvidvaskning er her helt afgørende for dem. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at det i denne sag er lykkes at afdække netop det led og dermed ramme netværket på økonomien,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra SEØ.

I forbindelse med torsdagens anholdelser har politiet foretaget ransagninger på flere adresser i Storkøbenhavn. De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret i dag, den 6. november. Københavns Politi forventer at begære lukkede døre.