16 performative taler i det offentlige rum – Fra november 2020 og et år frem præsenterer the Syndicate of Creatures 16 performative taler af kunstnere, i det offentlige rum ved Office of Emergency på Vesterbrogade 101. Det oplyses i en pressemeddelelse. 

– Tiden har brug for stemmer – vi kalder kunsten ind for at tale tiden op –
the Syndicate of Creatures har inviteret en række kunstnerne til at præsentere en fremtidsfabulerende vision direkte til offentligheden. Pythias Stemmer giver taletid til kunstnere, som forholder sig til samtidens behov for at tænke verden om og som har visioner, det være sig gale, rationelle, abstrakte, gestikulerende, poetiske eller råbende visioner – om fremtiden. Pythias Stemmer er båret af talen som performativt format – et kunstnerisk format, som har været i stærk udvikling de seneste år.

De deltagende kunstnere er:
Maria Ciccia Smidl & Suzette Gemzøe, Rosa Marie Frang, Mycelium, Skup Palet v. Anna Ganslandt & Jan Pilgaard, Morten Goll, Jeanette Land Schou, Christian Yde Frostholm, Jessie Kleemann, Ursula Andkjær Olsen, Eliyah Messayer, tSoC v. Nanna Gro Henningsen, Vladimir Tomic, Erling Klingenberg, Annika Lundgren, Beate C Rønning, Jonas Oxholm Jensen, tSoC v. Michelle Appelros & Signe Vad.

Program 2020
20. november 2020: Maria Ciccia Smidl & Suzette Gemzøe
3. december 2020: Rosa Marie Frang
17. december 2020: Mycelium

Efter jul og nytår fortsætter Pythias stemmer i februar 2021 og året ud.

Pythias Stemmer er en kunstnerdrevet platform, der giver kunstnere rum til at artikulere deres reaktioner og refleksioner over tidens store udfordringer. Vi lever i en brydningstid hvor den globale klimakrise og tidens opgør med gamle hierarkier, berører alle aspekter af liv og samfund. Vi ved det allesammen, medierne flyder over med information, men hvordan forholder vi os, når IPCC udgiver en rapport om fremtidens klima og biodiversitet, med advarsler om mulig planetær selvudryddelse; eller når man læser i nyhedsstrømmen, at det er fundet mikro- og nanoplast i luften i ørkenen og at der er sat en ny varmerekord på 38o grader i Sibirien. Vi hører nu et væld af nye stemmer, som ikke har været hørbare før. De taler om ulighed, om gamle magthierakier og om nye måder at leve og tale på. I globale problematikker må man forholde sig til hvor man taler fra. Pytias stemmer retter blikket mod Norden og de arktiske områder, som den kulturelle kontekst vi må tale og handle fra. Her har vi et særligt blik for de klimaudfordringer, der ligger i afsmeltningen af gletchere og indlandsis og i Nordens geopolitiske forhold. Nordens demokratiske kulturer er stærke, men må også gentænkes udfra de udfordringer, der ligger i bruddet med kolonialismen, destruktiv væksttænkning og nye visioner om bæredygtighed og cirkulære økonomier.

Om Pythias stemmer
Udstillingsplatformen er initieret af billedkunstnerne Nanna Gro Henningsen og Signe Vad fra kunstgruppen the Syndicate of Creatures (tSoC). Begge har udover deres kunstneriske praksis erfaring med kuratering af udstillinger og projekter. Ideudvikling, kuratering og koordinering udtænkes og afvikles i samarbejde, baseret på tSoC’s grundlæggende kollaborative ligheds-principper, der afspejler gruppens manifest; at skabe et eksperimentelt non-profit miljø med poetisk kollaborativt kunstnerisk arbejde for en ny forbundenhed med naturen, verden, fortiden, fremtiden og hinanden. Pythia’s Stemmer er et alternativ til traditionelle udstillingsrum; et dynamisk, bæredygtigt format, som kan formidles direkte til offentligheden og fungere både i den fysiske virkelighed og online, uden unødig transport og ressourcespild.

Corona
Ved alle performances i det offentlige rum, udleverer vi masker til publikum og opfordrer alle fremmødte til at holde afstand. I tilfælde af at corona-situationen umuliggør opførelsen af de performative taler i det offentlige rum, vil der blive live-streamet i vinduet i Office of Emergency. Det samme gør sig gældende hvis internationale kunstnere pga. corona ikke har mulighed for at rejse til København. Efterfølgende bliver værkerne udstillet, som videodokumentation i OoE’s lokale i de følgende 14 dage.

LINKS:

Voices of Pythia: https://www.facebook.com/voicesofpythia

Office of Emergency: www.ooe.zone

the Society of Creatures: www.tsoc.zone