Corona satte en stopper for mange begivenheder i 2020, hvor antallet af arrangementer i hovedstadsområdet faldt med næsten 20 procent i forhold til 2019. På landsplan måtte de danske virksomheder og foreninger aflyse over 5.400 arrangementer, hvilket overordnet dog kun betød et fald på 16 procent fra året før i antallet af afholdte events. Nedlukningen satte desuden skub i antallet af online arrangementer, som steg med 490 procent i forhold til 2019. Det oplyser NemTilmeld i en pressemeddelelse. 

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

2020 blev skelsættende på flere måder, og for mange danske virksomheder betød det, at en række planlagte arrangementer måtte aflyses. En ny opgørelse fra et af Danmarks mest anvendte tilmeldingssystemer, NemTilmeld, viser, at over 5.400 arrangementer blev aflyst på landsplan, hvilket svarer til 19 procent over året. I Hovedstaden gør samme tendens sig gældende, hvor antallet af arrangementer faldt med 1.761, hvilket svarer til omkring 20 procent i forhold til 2019.

– Generelt tegnede 2020 sig til at blive et rekordår med 1.000 flere planlagte arrangementer end året forinden. De første måneder af året havde virksomheder og foreninger rundt om i landet betydeligt flere arrangementer i kalenderen, hvor der i februar blev afholdt hele 15 procent flere events end samme måned i 2019. Derudover arbejder vi med et mørketal, da flere virksomheder ikke nåede at oprette deres arrangementer i systemet, inden de blev aflyst, fortæller Thomas Kjærgaard, kundehjælper og direktør i NemTilmeld, som er et dansk-udviklet IT-system, der letter håndteringen af deltagere og tilmeldinger til møder, arrangementer og konferencer.

Ifølge opgørelsen blev udsigterne til et begivenhedsrigt rekordår imidlertid ændret ved nedlukningen i marts, som endte med at få stor betydning for danskernes arbejds- og privatliv.

– Vi ser et klart fald i antallet af arrangementer i marts ved nedlukningen af landet, hvilket gav genklang frem til og med juni, hvor der samlet set blev aflyst over 2.800 events. Både offentlige og private virksomheder aflyste større konferencer og mindre events, men i juli blomstrede arrangementerne op igen, og der blev afholdt over 1.500 events, hvilket var over 50 procent flere end samme måned året forinden, lyder det fra Thomas Kjærgaard.

På trods af den store stigning i arrangementer i juli og årets første måneder i januar og februar er der i gennemsnit blevet aflyst over 450 arrangementer om måneden i 2020.

Online arrangementer eksploderede i 2020
2020 blev desuden året, hvor de danske virksomheder for alvor tog de digitale løsninger til sig. Mange af årets planlagte arrangementer blev således rykket online, hvilket resulterede i en stigning på 490 procent i antallet af digitale arrangementer i forhold til 2019.

– Webinarer og digitale events har vundet indpas de seneste år, men corona-situationen har i høj grad accelereret denne udvikling yderligere. Både virksomheder og medarbejdere tager i stigende grad onlineløsningerne til sig, når der skal afholdes arrangementer, og det er en tendens, vi forventer at se mere til det kommende år, slutter Thomas Kjærgaard.

Antallet af deltagere til digitale arrangementer steg også kraftigt i 2020, hvor næsten 134.500 tilmeldte sig til online begivenheder mod 12.365 i 2019, hvilket svarer til en stigning på 987 procent.

Om NemTilmeld
NemTilmeld er et dansk-udviklet IT-system, der letter håndteringen af deltagere og tilmeldinger til møder, arrangementer og konferencer. NemTilmeld varetager tilmelding for mere end 2500 danske og udenlandske virksomheder.