Sjælesorg på Nettet lancerer i samarbejde med folkekirken.dk en ny podcast, hvor du kan lytte med, mens helt almindelige mennesker får sjælesorg hos en præst. Det oplyser FOLKEKIRKEN i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Sjælesorg. Hvad er det? Den uindviede vil nok instinktivt tænke, at det må være noget med sorg, måske sorgen efter at have mistet en af sine nærmeste. Men faktisk har det ikke nødvendigvis at gøre med sorg og dødsfald. Den mest rammende beskrivelse for sjælesorg er, at det handler om omsorg for sjælen.

LÆS MERE: Hvad er sjælesorg?

Netop fordi mange har en noget uklar fornemmelse af, hvad sjælesorg er, har Sjælesorg på Nettet i samarbejde med folkekirken.dk produceret en podcastserie med titlen ’Sjælesorg’. I ti episoder kan man lytte til, hvad ti helt almindelige danskere går og bakser med i tilværelsen. Redaktør på folkekirken.dk, Ellen Aagaard Petersen, siger om baggrunden for at lave podcasten:

– Vi ville gerne vise, hvad sjælesorg er, og hvad det vil sige at få omsorg for sjælen. Mange er måske usikre på, hvad man kan tale med en præst om. Ved at åbne ind til det ellers helt fortrolige og intime rum mellem præst og konfident håber vi at afmystificere, hvad en sjælesorgssamtale er. Her kan man høre, at præster er gode til at tale med mennesker om alt fra svære familieforhold til graviditet og stress.

 LÆS MERE: Når smitten stiger, søger flere sjælesorg

FAKTA

Læs mere om hver episode

I podcasten kan man blandt andet møde Damian, som har fået knust sit hjerte af kærestesorg. Og Mette, som har brug for at tilgive sin døende mor – som dog ikke føler sig skyldig i noget. Og Mads, som nages af skyld over, at han aldrig fortalte sin 15-årige datter, hvor slemt det stod til med den hjertesygdom, som efter et kort og voldsomt forløb endte med at tage livet af hende. Programbeskrivelsen lyder:

“Sjælesorg betyder omsorg for sjælen og er de samtaler, du kan have med en præst, om lige præcis det, du går og tumler med. At dele sine tanker med en, der gerne vil lytte, kan nemlig være en lettelse i sig selv. I podcasten ‘Sjælesorg’ kan du lytte med, mens et menneske som dig selv får sjælesorg.”

Podcasten Sjælesorg kan findes på alle podcasttjenester fra onsdag den 20. januar og på www.folkekirken.dk/sjaelesorgpodcast

Du kan også lytte via afspilleren lige her.