I en større sag om omfattende hæleri slog Københavns Politi i dag til på tre forskellige adresser i Hovedstadsområdet. Fire personer blev anholdt, heriblandt den mistænkte bagmand. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

En 32-årig rumænsk mand, som Københavns Politi mistænker for at stå bag omfattende hæleri, blev i dag anholdt, da Københavns Politi efter længere tids efterforskning slog til på tre adresser i Vanløse, Dragør og i Brøndby, hvilket skete i samarbejde med Københavns Vestegns Politi.

Ud over den formodede bagmand anholdt politiet tre andre rumænske mænd på henholdsvis 33, 34 og 43 år. De mistænkes for at udgøre en del af et netværk, der har begået omfattende berigelseskriminalitet i Hovedstadsområdet. Ved indbruddene blev der typisk stjålet smykker, telefoner, pc’er og værktøj, der blev leveret til den hovedmistænkte med henblik på videresalg i udlandet. I forbindelse med efterforskningen af sagen har Københavns Politi i flere tilfælde stoppet biler lastet med tyvekoster, som netop var på vej til udlandet.

»Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, så derfor er jeg tilfreds med, at vi i dag har anholdt den mand, som vi mistænker for at stå bag. Vi mener, at manden og hans netværk har talrige indbrud på samvittigheden, så jeg er glad for, at vi nu forhåbentligt har sat en stopper for flere kriminelle handlinger fra den persongruppe,« siger Jens Cappelén, der er politikommissær i Indbrudssektionen i Københavns Politi.

Københavns Politi fortsætter nu efterforskningen i sagen, og det kan ikke udelukkes, at der kan komme flere anholdelser.

Den 32-årige mand sigtes for groft hæleri og bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen i Retten på Frederiksberg. De tre andre mistænkte sigtes for flere indbrud. De fremstilles i grundlovsforhør i morgen i Retten i Glostrup.

Politiet vil ved grundlovsforhørene begære lukkede døre og har ikke yderligere kommentarer til sagen.