hVepsen Art Collective
Ingerslevgade 110
1705 København V
31 51 03 44

Følg hVepsen på Facebook

Din lokale kunstpusher hedder hVepsen
hVepsen Art Collective er et kunstgalleri og et kunstsamarbejde mellem billedkunstner og musiker CCC Samuelsson og billedkunstner og skulptør Simon Bjerregaard. Siden 2015 har de holdt til i kælderen på Ingerslevgade 110, i hjertet af Vesterbro. Her giver de et lille stykke af sig selv hver dag, og så snart du træder ned i galleriet, mærker du en varme, humor og en livsnerve, der strømmer dig i møde. Uanset hvilke følelser og stemninger værkerne sætter dig i, år du hos hVepsen et skud livsenergi, så du mærker, at du lever.

Kunst i øjenhøjde, et par trin under gadeniveau
Der er ingen snobberi eller Kejserens nye klæder over hVepsen Art. For Simon Bjerregaard og CCC Samuelsson føler sig ikke hævede over andre – de byder alle indenfor og ønsker ikke at trække noget ned over hovedet på beskueren. Et citat af maleren Edgar Degas udtrykker i høj grad indstillingen hos hVepsen Art: ”Kunst er ikke et spørgsmål om, hvad man selv kan se, men hvad man kan få andre til at se.”

Samuelsson og Bjerregaard deler generøst ud af deres kunst, og lever op til en filosofi om, at kunst er for alle, og priserne er da også på et niveau, hvor alle kan være med. Fra små skitser og tegninger helt ned til 100 kr til større værker til 3-cifrede beløb, er der noget for enhver, der ønsker kunst i deres liv.

Kunsten hos hVepsen og kunsten i dit liv
CCC Samuelsen maler abstrakte, moderne værker, hvoraf flere af dem kan betegnes som grafisk kunst med smukke, grafiske linjer og former. Nogle af dem stringente, andre med et tvist af noget andet; en form eller farve, der bryder mønsteret og gør værket endnu mere smukt og interessant. Nogle af malerierne er afdæmpede i farverne, andre er der knald på. Men selvom der ikke er et bestemt budskab eller anden morale bag, er der masser af stemninger og historier i hans billeder. Der er en perfekt afstemt balance i Samuelssons linjer, former og farvevalg. Man kan blive helt henført, næsten hypnotiseret af de meget smukke værker.

Simon Bjerregaard er en dygtig tegner og maler, og der er både kant, ironi og fuld tryk på følelserne og situationen i hans billeder. Man bliver revet med og får én på opleveren, trods hvert billede afbilleder en meget enkel og afgrænset figur og situation. Nogle af hans værker har en næsten eksplosiv energi, men hans sikre streg og smagfulde farvesammensætning gør, at hans værker fremstår med sådan en lækkerhed, at man ikke kan få nok af at se på dem.

Kom selv ned og se
Eller måske får du noget helt andet ud af hVepsens værker? Kom selv ned og se – din mening om kunst er lige så vigtig, som alle andres. ”Et billede lever kun for den, der betragter det”, som Picasso udtrykte det, og hos hVepsen Art finder du masser af spændende kunst, der skal betragtes.

Alle har ret til kunst i deres liv, Vesterbro har brug for hVepsen, og vores sølvpartner hVepsen har brug for dig.

Kontakt hVepsen

sølvpartner

Del på sociale medier